Verschillende soorten pizza

Verschillende soorten pizza

Dit artikel is onderdeel van: Linkwiki gepubliceerd op: 18/1/2022

Wie regelmatig naar de pizzeria gaat is waarschijnlijk wel bekend met de verschillende soorten pizza’s. Voor de mensen die wat minder vaak gaan is het echter lastiger en in dat geval zijn al die Italiaanse namen niet altijd even duidelijk. Hier worden de klassiekers opgesomd en toegelicht.

Pizza Margherita

De Pizza Margherita is vernoemd naar koningin Margaretha van Italië en het is de meest eenvoudige pizza met tomaten, mozzarella en basilicum.

Pizza ai Funghi

Een Pizza ai Funghi is net als de Pizza Margherita een vrij eenvoudige pizza. De Pizza ai Funghi is belegd met tomaten, kaas en champignons.

Pizza Salami

De Pizza Salami heeft gelukkig voor ons Nederlanders een vrij eenvoudige en veelzeggende naam. De pizza is belegd met tomaten, kaas en salami.

Pizza Quattro Formaggi

Voor de echte kaasliefhebbers is er de Pizza Quattro Formaggi. De pizza heeft een wat moeilijkere naam, maar het is toch een vrij bekende en populaire pizza in Nederland. Er worden vier soorten kaas gebruikt op de pizza, namelijk gorgonzola, mozzarella, pecorino en taleggio.

Pizza Hawaï

Voor mensen die van een zoete pizza houden is de Pizza Hawaï waarschijnlijk een goede keuze. Op de Pizza Hawaï vinden we tomaten, kaas, ananas en in sommige gevallen ham.

Pizza Frutti Di Mare

Een wat minder populaire pizza in Nederland, maar dat maakt hem niet minder lekker. De Pizza Frutti Di Mari heeft een beleg bestaande uit tomaten, kaas en diverse zeevruchten.

Pizza Al Tonno

De Pizza Al Tonno moet het net als de Pizza Frutti Di Mare van de zee hebben. In dit geval zijn de zeevruchten ingeruild voor tonijn en in sommige gevallen ui.

Pizza Caprese

Een pizza met ingrediënten die veel doen denken aan de Pizza Margeritha. De mozzarella is echter vervangen door oude buffelmozzarella waardoor de pizza een andere smaak heeft.